Perjantai aamuna lähdin varhain ajelemaan kohti Etelä-Pohjanmaata, tarkoitus oli viettää viikonloppu Lapualla Ajovoittajaottelussa. Siitan kasvattaja Maria-Riitta oli kutsunut minut otteluun. Oli mulle siellä varattuna pieni nakki homma, kuvasin otteluun osallistuvat 13 koiraa. Niin kuin joku paikanpäällä usein sanoikin, on koirien kuvaaminen kaikista vaikeinta. Kyllähän se oli, ja en ole kameraani yhtään tyytyväinen, mutta jospa kuvista nyt edes jonkinmoisia tuli.

Ottelun keskuspaikkana toimi Wanha Karhunmäki . Lauantai aamuna kun koirat omistajineen ja tuomareineen lähtivät koemaastoihin, Me kutsuvieraat ahtauduimme pikubussiin. Lapuan kaupunki oli järjestänyt kaupungilla kiertoajelun oppaan kera. Mielenkiintoisinta oli käydä Kulttuuri keskus Paukussa eli vanhassa patruuna tehtaassa. Siellä toimi nykyään mm. kirjasto, kahvila, taidegalleria ja museo.

Kiertoajelun jälkeen kahvittelimme Karhunmäen omassa kodassa. Kun Lapualla kerta kaikki on niin suurta ja komiaa, niin lättyjäkään en saanu yhtä kerrallaan lautaselle, aina niitä tuli kaksi :)

Kävimme myös kuuntelemassa koemaastossa josko siellä olisi ajo käynnissä. Valitettavasti emme kuulleet tänäpäivänä ajoa. Kävimme myös Karhunmäen naapurissa Jussin viini ja kellovalimo Sompissa siellä saimme tilan historiikin, tervetuliais "paukun" (Tykin laukaus). Meille kerrottiin kellojen valmistusprosessista ja pääsimme maistamaan tilan viinejä, oikeaoppisesti tottakai. Ostin itselle kaksi beaglein ajovoittajaottelu etiketillä varustettua viinipulloa tuliaiseksi, itselle tottakai.

Päivä alkoi olla pulkassa, osa koirista oli vielä maastossa. Saunottiin ja tälläydyttiin illan juhlaillallista varten.

Sunnuntaina ahtauduimme taas bussiin ja menimme kuuntelemaan koemaastoon Erikin ajoa. Kävimme kodalla paistamssa makkaraa. Hieman palelluin siellä reissulla, ja otinkin parin tunnen unet sieltä päästyä. Kävin vielä sunnuntaina saunassa, jossa vähän pääsin sulamaan :) Illalla olikin sitten vuorossa enää päätöstilaisuus. Kaikki koirat olivat tulleet maasoista ja oli aika julkaista voittaja. Voittajahan oli jo nyt nelikertainen mestari Kisällintien Tanu-Pate. Kova vaari siinä on kun täyttää maaliskuussa 11v.

 Lähdin vasta maanantai aamuna ajelemaan kotia kohti. Kotona odotti iloiset hännän heilutukset. Koirilla oli ihan selvästi ollu ikävä ja ne kipitti koko illan minun perässä. Olipa mukava käydä maanatai iltana nukkumaan kun Siita tuli tuhisemaan peiton alle.

Kiitos Maria-Riitalle & Timolle kun sain vierailla teidän luona ja ajovoittajassa. Terkkuja myös kaikille uusille tuttavuuksille, toivottavasti nähdään toisenkin kerran beagletapahtuma merkeissä.