Eli Tornioon, mutta matka varmaan aivan yhtä pitkä ;) Me Sirpan kanssa lähettiin tuohon ihan lähelle näyttelyyn, mutta tulihan tuolle päivälle pituutta (03.50 - 21.10) ja kilometrejä (600km). Autoon pakattiin 3 näyttelyhäkkiä. Matkaan lähti Länkkäri Pinku, hihi-hihi cokkeri Maisa ja Lihansyöjä Siita. 

Oltiin Tornion raviradalla jo niin hyvissä ajoin, että eivät vielä edes tarkistelleen rokotuksia vaan meidän piti odottaa rokotushenkilökuntaa. Paikka vaikutti pieneltä, samoin kehät, mutta olivat joutuneet tekemään sisälle yhden ylimääräisen kehän koska esim hihi-hihi cokkereille oli pitänyt hankkia ruottalainen tuomari. Tehtiin häkkivaltaus ihan hyvältä paikalta. Lahjattomat kävivät harjoittelemassa, kehän matto vaikutti todella hyvältä. Juoksutin Maisaa joten sirpakin näki miten se liikkui ja kivasti liikkuikin, seisotus ei sitten kummitädiltä onnistunut, ku koira ei ollutkaan niin kevyt ja hidas liikkeinen, kun olin tottunut seisottamaan normaalisti Siitaa. Ostettiin me yhet pillkiarvat, Sirpa varas jo ne Sohvat ja minä mönkiän palkinnoista, saa nähä miten käy.

Jossain vaiheessa porukkaa rupeskin sitten lappaamaan sisälle ihan ahtauteen asti. Pari kertaa ennen kehää käytin siitan ulkona, että teki tarpeensa, mutta muuten se sai nukkua boxissa. Eka Pinku kävi kehässä ulkona...Roppi ruusuke oli ilmestynyt sen häkin päälle ja sirpa karstas jo hullun kiilto silmissä Maisaa. Maisa esiintyi aivan ihanasti kehässä. Se niin suloisesti tepsuttelee ja pitää varmaan itteensä maailman kauneimpana koirana, ainakin siltä se näytti. No tuomari ei ollut aivan yhtä mieltä Maisan kanssa vaan antoi H:n (tosin EH:ta siellä yleisesti jaettiin, ei mitään Eri sadetta ollu näkyvissä) Me ei ymmärretty mitään siitä arvostelusta joten se  "hoo" ei silleen haitannut. Sitten oli Siitan vuoro. Beaglejä ei ollu ilmoitettu kuin kaksi, junnu uros ja Siita. Uros sain erin ja sertin. Siitaa kehui oikein makiaiseksi ja se voittikin uroksen roppikehässä juuri tuon kauniin päänsä takia (luojan lykky tuomareilla ei ole laser katsetta jolla ne näkee sinne korvien väliin). Koira taas boxiin piiloon ja sitten se loppupäivä menikin siihen ,että ne kultsut eivät meinanneet loppua sitten millään.

404711.jpg

Neidit lavalla

Kun ryhmät vihdoin alkoivat, pinkun seurassa taisi olla 10 muutakin 5 ryhmän roppi koiraa. Pinku pääsi hienosti 4 joukkoon ja sijoittui ryhmässä kolmanneksi. Se oli hieno saavutus tuossa roturyhmässä. Meidän ryhmässä ei ollut kuin ajokoira, dreeveri, beagle ja eestinajokoira. Mä sanoin siellä kokoontumiskehässä, että jos ajokoira voittaa niin olen mieluummin kolmonen kuin kakkonen ja näin kävi. Siita piru porsasteli ryhmäkehässä. Kahdesta kehästä oli tehty yksi iso kehä. Matot olivat sellaiset 5cm paksut vihreät matot. Joistakin kohti saumat olivat auki ja niissä jeesusteippiä. Siita päätti leikkiä semmosta leikkiä, että se on mätämuna joka astuu sauman päälle ja päätti voittaa sen leikin, hyppien jok'ikisen sauman yli. Just...no sehän vasta tuomarin silmissä hyvältä näyttääkin kun toinen kinkuttaa ja hyppii kuin sammakko. Ei saatu ruusuketta  ryhmästä...postittavat sen jälkikäteen. Paree olla sitten iso ja komee ;)

Kellohan oli sitten vaikka kuinka paljon kun lähettiin ajamaan kotia. Vaikka menestystä tulikin niin ei ollutkaan huolta mahduttaa niitä ruokasäkkejä autoon ku ei ne niitä Ryppi kolomosille raaskinut antaakaan, no eihän me napuja edes syödä. Haapajärvellä oli satanut niin hirveesti lunta, että ei tahtonut pihaan päästä. Sirpa sissinä lähti sitten seuraavana aamuna Ähtäriin Ilona kettiksen kanssa, minä taas tulin kuumeeseen jota tässä nyt hoitelen ja olen kotona. Iski -25 asteen pakkaset ja sen huomas aamulla kun neiti ei voinutkaan pissiä ulos.-20 pakkasella vielä voi, mutta ei-25 pakaselle...*huokaus*