Eka täytyy kirota *&%#¤, mä kirjoitin niiiin pitkästi jo tekstiä ja sitten...kone tilttas.

No, aloitetaan alusta. Maisa tuli meille aamu varhain. Sirpa lähti laikojensa kanssa päänäyttelyyn. Mulla oli tarkoitus viedä Maisa ja Iiro mätsäriin kannukseen, mukaan lähti Mari Olga parsonin kanssa. Vähän vastusti auton kanssa. Viikolla huomasin, että siinä ei aukea takakontti. Markus onneksi korjasi sen (viitsi ja osasi). La ilana kuskin ovi ei menny kiinni. Aamun sitä sitten hiustenkuivaajalla sulattelin. Jotta auto ois kunnon Fiat niin Nivalan stoppi risteyksessä siitä rupes kuulumaan luokattoman kamala ääni. Palattiin takaisin huoltsikan pihalle. Sitten se loppui, yhtä nopeesti kuin alkoi. Oiskohan ollu jäätä jarruissa tai jotain. No matka jatkui ja perille päästiin.

Kuulin, että kristiina oli tulossa esittää nöffiä mätsäriin. Työnsin (ei paljon pistänyt vastaan) Maisan krisselle esitettäväksi, koira, talutin ja karsta, hyvin tytöt pärjäävät. Maisa meni tosi sievästi kehässä, malttoi jopa seisoa kiitettävästi. Voittivat eka oman parinsa ja sitten olivat pikku pentujen punaisten toisia. Tuli figuuria ja ruokapussukkaa. Kiitos händlerille, kummitäti (siis koiran) on ylypee.

427908.jpg

Kristiina & Maisa

Olgakin kävi kehässä, vaikka sijoitusta ei tullutkaan, koira malttoi juosta tänään jopa 4 jalalla. Tästä on hyvä jatkaa. Käytiin Marin kanssa puffetissa ostamassa mehua ja känttyä. Pappa oli mukana. Sehän oli aivan pöpi ku Olgalla oli juoksu (tärpit) ja mitäs teki hän. Puffet pöydän eteen väänti oman torttunsa, liekkö tuuminut, että on torttujen ja kakkujen arvostelu tilaisuus. Voi jesus, että hävetti. Se teki tuon saman kesällä kuusamossakin ku pääsi haistelemaan juoksuista narttua. Ompahan uroksella kujeet.

Liisa oli myös tullu mätsäriin Kiisla ajokoiran kanssa tai kukkis vaan näin meidän kesken. Kukkis voitti hienosti parinsa (sammari josta tuli päivän BIS) ja lopulta voitti punaiset pennut. Tämäkin koira on kehittynyt viime näkemän (mätsärin) 4 jalkaa toimivat hyvin yhteistyössä kehässä juostessa.

Osa ihmisistä valmistautui parikilpailuun. Minä vähän vitsinä heitin, että Iiro ja Kiisla ois hyvä pari vaikkakin eri rotua, mutta saman värisiä kuitenkin. Kokeilin miten se onnistus. Ois onnistunut vallan mainiosti ellei eka yrittämällä iiro ois jäänyt Kiislan takapuolen taaksen ja saanut ajokoiran hännästä silmille. Sen jälkeen se tulikin mönkien perässä ja piti silmiä kiinni, joten se skaba jäi meiltä kisaamatta.

Veteraaneja oli 3 ja iiro oli sit se vika eli kolmas. Mutta ihan kivasti esiintyi, ottaen huomioon, että se läähätti kokoajan....otti koville se ajokoiran kanssa treenaaminen.

Kotia päästiin ja autokaan ei temppuillut. Maisa oli meillä sitten vielä parituntia kylässä kun Sirpalla meni vähän myöhempää päänäyttelyssä, kun Pinku oli ollu VSP ja Cora VSP-pentu...hurjasti onnea.

428020.jpg

Uteliaat beaglet, Maisa siis portin tällä puolen ;)