Eilen käytiin pururadalla käveleyllä koirien kanssa. Vähän poikettiin oikeasta kulkureitistä ja koirat rupesivat käyttäytymään hieman oudolla, mutta metsästyskoirille aivan normaaliin tapaan...tästä oli mennyt jänis. Roikuin Iiron perässä  ja katoin mihin jälet vie...siinä vaiheessa pysähdyin kun herra oli aloittamassa kanavan ylitystä, juu ei tästä ei emäntä enää tule persässä, iirolta pääsi jo pikkuinen itku.

Kotikujalla näkyi pellolla jänis. Mä otin siitan takakontista ja lähin pellolle sitä kävelyttää. Ja kyllä se tuore jäniksen haju houkutti ja komeesti taas ajettiin jänistä, tosin se emäntä siellä perässä vieläkin jarrutti matkaa.

Lenkin jälkeen vaihdettiin autoon kesärenkaat. Nyt hoksasin miksi oli niin tärkeetä että olen mukana renkaan vaihdossa. Tunkki ei pysy oma-aloitteisesti ylhäällä koska vuotaaa joten jouduin pumppaamaan tunkkia koko ajan ylös päin. Takakontissa näkyi vain kauhistuneita beaglen ilmeitä "ei enää korkeammalle". Renkaat tuli vaihdettua ja ajattiin vähän pidemmän kautta kotia. Autiorannalla meni sitten jänis tien yli tai no nomaalisi se ois mennyt tien yli, mutta tässä tapauksessa se oli just sillan kohdalla ja mitä teki Janne jänis? Hyppäs sillalta alas. Auto seis ja menin kattomaan mien kävi. Pudotusta oli ihan reippaasti ja jänis oli tippunut sulaan kohtaan (uppeluksiin tottakai) ja oli joutunut jäähyyhmän läpi uimaan rannalle. Siellähän se jo rannalla ravisteli märkiä korviaan. Kun lähdettiin ajamaan sillalta pois, toinen pitkäkorva loikki myös karkuun. Ennen kotia nähtiin vielä yks pariskunta. Toinen näytti kyllä että ois ollu joku metsäjänis sekoitus, ei näyttänyt oikein rusakolta.Sain myös oppitunnin, jänis tekee kolmet poikaset vuodessa Hanki, Heinä ja Sänki :)