Monella tapaa...

Eilen laitoin nettiin tuon Pentukori sivuston. Nyt kun on vuorokausi kulunut siellä on kaksi pentuetta ja 2 aikuista koiraa etsii uutta kotia. Sain tänään iloisia uutisia, tämä toinen aikuinen koira on löytänyt uuden kodin ja siellä ollaan Todella iloisia ja tyytyväisiä. Olen saanut paljon kannustavia yhteydenottoja ja ideaani kiitellään "että joku viitsii vaivautua muiden hyväksi".

Olen myös saanut samalla palautetta tästä järjestömme pentuvälityksestä ja miksi sitä ei käytetä. Ensinnäkin sitä pidetään ihan sika kalliina. Ensin maksat 22e jäsenmaksua per vuosi ja sitten sinun pitää vielä maksaa 33e /pentue/ pentu että saat sen välitykseen. Eikä ole yksi eikä kaksikaan joille välityksestä on jäänyt se kuva, että siellä tiettyjä kasvattajia "kehutaan" oikein hyviksi, että niiden pentujen vanhemmat ei aja jne.Ja kyllähän se on niin että, oli rotu mikä tahansa niin kysyn pentueen vanhemmista KASVATTAJALTA, enkä välityksestä, välityksessäkö ne tietää näiden koirien luonteesta yms.? Kun kysyy suoraan kasvattajalta niin paras.

Järjestön tulisi nyt ihan oikeasti miettiä "sloukaneitaan" uusiksi. Se vanha,mitenhän se nyt menikään... Halutessasi pennuille metsäveriset ostajat, käänny pentyvälityksen puoleen. Kannattaisiko se nyt muuttaa jontenkin tähän suuntaan, että "Mistä pennut välitettäväksi". Sehän ei tosiaankaan ole minun vika jos sinne ei pentueita ilmoiteta, pitäisi järjestön nyt vihdoin ja viimein uskoa, että me eletään jo 2000 lukua, maailma, ihmiset ja teknoligia muuttuu, muutu sinäkin. Turha niillä 40 vuotta vanhoilla jutuilla on tänä päivänä saada porukkaa liikenteeseen. Ei eriarvoisteta ihmisiä eikä koiria, annetaan kaikkien kukkien kukkia kedolla kyllä sinne mahtuu, myös tällainen rikkaruohokin.

Paras oli kun tässä taannoin annoin palautetta foorumilla, että järjestön kotisivuilla on vuonna 1988 kirjoitettu artikkeli Beagleharrastuksen monet muodot, jossa kerrotaan että "Näyttelypalkinnon saavuttaminen on myös edellytyksenä, jotta koira voisi osallistua ajokokeisiin." No näinhän asia ei enää ole. Ja tätä artikkelia monet uudet harrastajat lukee ja uskovat.

Tässä lainaus ajokoesääntökirjasta (linkki järjestön kotisivuilta)
Osallistuminen kokeisiin ja kilpailuihin ilman näyttelytulosta
Voimassa 1.1.2003 alkaen.
Linnunhaukkukoe (lint), hirvenhaukkukoe (hirv), dreeverien ajokoe (draj) ja dreeverien ketunajokoe (dkaj), ketunajokoe (keaj), metsästyskoirien jäljestämiskoe (mejä), mäyräkoirien ajokoe (mäaj), ajokoe (ajok ja beaj) sekä luolakoirien taipumuskoe (lut) Yksiluokkaisissa kokeissa koira saa kilpailla ilman näyttelytulosta, kunnes se on saavuttanut yhden koemuodon korkeimman luokkatuloksen.

Laitoin tänään taas palautetta, että ei vaan tämä asia näytä korjaantuvan, parinviikon päästä tulee tällekin artikkelille täyteetn 20 vuotta. Ja miten kävi...se poistettiin. On varmaan ennätys vilkas päivä ko.foorumilla ainakin viestin poiston suhteen. Ei minua haittaa että viestini sieltä poistetaan, mutta korjatkaa nyt ihmeessä ne asia virheet mitkä sivuilla on.  Siksi kirjoitan tätä nyt blogiini, koska tätä ei näppärät modet voi käydä tätä ainakaan täältä poistamassa.

Mä toivon ihan kaikille koiraharrastajille koirineen Rauhallista ja vihdoinkin valkeaa joulua. Koitetaan nyt taas tehdä siitä tulevasta vuodesta parempi, kun se ei näytä ainakaan tämän vuoden puolella kaikilta onnistuvan.