Kelloja siirrettiin ja heti tuntuu niin keväältä kun iltaisin on valoisaa...tai no mitä minä siitä valosta tiedän kun olen tämän viikon ollut iltavuorossa, siellä mörön perseessä...eli ikkunat on peitetty ettei vaan auringon valo häikäise. Ei vaan luonnon valo ei ole siihen mun työhön sopiva valo, vaan keinovalo. Viikonloppukin meni...vähän aikaa ehdin olla vaaka-tasossa kun sunnuntai aamuna (lue yöllä) lähin Mervin matkaan Korpilahdelle näyttelyyn, mukana kaksi kultsu poikaa. Eikä edes myöhästytty...oltiin taas ensimmäisiä ;)

Onneksi kehä oli maneesissa, koska ulkona satoi jotain...ainakin piha maneesissa meni niin vellille, että oksat pois. Edellisestä Mervin kanssa reissaamisesta on aikaa...tällä välin NE on keksineet sellaisen kuin ROP-kasvattaja ryhmän ja sit ku se kasvattaja ryhmä on ROP niin sit on vielä BIS- kasvattaja kilpailu...eli näyttely päivää taas koko reissun edestä. Onnittelu näyttelyssä pärjänneille.

Tiistai aamuna sitten fiiatin keula kohti Kokkolaa...nyt Mervi vuorostaan lähti ottamaan kyytiä. Päämääränä oli eläinlääkäriasema Kokko-Vet. Siitan lonkat kuvattiin. Mervi lähti siis kirjaimellisesti vain kyytiä ottamaan. Minun piti kuulema ottaa kaveri mukaan kuvauksiin, mutta siellä olkin sitten joku tyttö eläinlääkäriä jelppimässä. Kuvien tulokset tulee parin viikon päästä kennelliitosta. Sen verran eläinlääkäri sanoi, että vasemmassa lonkassa on löysyyttä, mutta muuten puhtaat lonkat, ei nilverikkoa. Selkä kuvattiin myös ja siellä kaikki niin kuin pitääkin. Siitasta oli aamulla aivan huippu kivaa ku pääsi auton kyytiin, mutta tulo matka ei sitten niin kivalta tuntunutkaan. Se oli pissannut ja hajusta päätellen tyhjännyt anaalit peräkontissä häkkiin. Sen ala leuka oli myös märkä joten kuolaakin oli valunut. Vein sen kuitenkin tarhaan siinä vaiheessa ku lähdin töihin. Kopissa sillä on huomattavasti lämpimämpi kuin sisällä, ku en ole täällä uuneja lämmittänyt (pitäskin käydä sitä koirankopin lämmittimen hanaa vähän pienentämässä). Illalla ku tulin kotiin se oli jo oma itsensä, hyppi ja loikki niin kuin ei ois koskaan missään rauhoituksessa ollutkaan. Miksihän sitä ainetta ei anneta koskaan kotipakettiin?

Meillä on taas koiranpentu...sen nimi on Iiro ja se täyttää kohta 10vee. Siitä on tullut "maton rullaus"-expertti ja yrittää yöllä pimeässä kusi reissulla saada siitaa leikkimään kun toinen kykki paskalla. Se saa hepuleita ja on tuo kerran pari pallin poiston jälkeen tehnyt pissatkin sisälle, nähtävästi se koirakin palaa vanhetessaan sinne nuoruuteen.(mä odotan kauhulla kun tuo toinen vanhenee tuosta).

1431643.jpg
Siita fiskuna
Arkistokuvaa

Keväälle on aikalailla kaikenlaisia "häppeninkejä". Olen joko näyttelyssä kehässä töissä sihteerinä, oman koiran kanssa tai muuten vain kannustamssa ja jelppimässä. Siitalle ei ole suunnnitelmissa kuin yksi näyttely tälle kevättä. 17.5 Himanka. Ensi sunnuntaina pidän kannuksessa keski-pohjanmaan beaglekerhon näyttelyharjoituksen, toukokuussa tuomaroin Ylivieskan esyn mätsärissä. Kesä viikonlopuille olen pyhittänyt nuo Tractor Pulling-kisat. Meillä on tuolla traktori hallissa sellainen maailmalopun kilpa vehje. Mitään minä en siitä kilpailu muodosta ymmärrä, mutta kovasti yritän kannustaa ja tukea.

Moni onkin varmaan jo huomannut kotisivuiltani, että Renkkotenkon pentue on suunnitteilla tälle syksyä. Jos tuo yks juoksuja pihtaa kovin myöhään niin sitten suunnitelmat siirtyvät ensi kevääseen. Juoksun pitäs  alkaa heinäkuussa, mutta en yhtään ihmettele vaikka alkaisi aikaisemminkin. On nimittäin sen verran Siitalla nyt himoja minun jalkaa kohti,että toiveissa on josko juoksut alkaisivat jo aikaisemmin. Tästä pentueesta jää nyt itselle kotiin riiviö, narttupentu etsii harrastavaa kotia, sinulleko?