Meille tulee pentuja...ehkä joskus

Ultrassa kävimme (siis Siita) ja suolen mutkia vain näkyi. Ihme kuinka se nisät on kuitenkin kasvaneet, liekkö sitten tulossa valetiineys, sitä sillä ei oo koskaan ollu. Ei auta sano lauta. Pitää työntää se syksyllä metsään ja kattoa mikä on elämäntilanne seuraavan kerran ku sillä perse vuotaa...

Iipon ensimmäinen SERTi

Iipolla on nyt muuten uusi omistaja. Sama etunimi sillä on kuin edellisellä mutta sukunimi on tainnut vaihtua...meinivät Marianne ja Markku vihille, otan os...onnittelut vaan täätäkin päin!

Iippo oli ilmoitettu Ypäjän kaikkien rotujen näyttelyyn, samoin kuin siskonsa Elli. Ellille vaan oli jäänyt  Turengin näyttelystä mittakeppi kammo (kiitos vain tuomarille joka oli sohinut kepin kanssa useaan otteeseen) ja muuten oli menny kehässä ihan ok ja tuomarikin oli tykännyt rakenteeltaan, mutta mittakeppiä kammoksuttiin ja sen jälkeen sitä mittaajaa joten tällä kertaa JUN H. Nyt treenausta ja harjoittelua tähän mittaukseen että saadaan tuo pelko pois. Ellin seuraava näyttely vasta ensivuonna nyt lasketaan päiviä ja kohta minuutteja että milloin pääsee metsään isännän kanssa.

Iippo pieni ADHD oli muuttunut edukseen ja sai erinomaisen ja ainoana uroksena oli myös PU-1 ja ensimmäinen SERTI plakkarissa. Narttujen paras oli
Cardiem Le Meridien josta tuli VSP ja Äidin pikku ADHD oli ROP. Hurjasti onnea! Ryhmäkilpailussa ei sijoitusta (ei edes ajokoiralla *vink vink*), mutta paljon kokemusta (toim.huom. mä en ole ikinä isoissa näyttelyissä ollu edes ryhmäkisassa). Iippo jatkaa syksyllä agility treenejä, mutta pääsee toki Markun kanssa mesälle.

Ainakin Into aikoo vielä tänä vuonna pyörähtää Jennan kanssa kehissä. Toivottavasti Ilmokin ennen jahtikauden alkua.

1749519.jpg
Iippo & Iinu eli Elli

Mutavelli kynnön SM-kisat

Niin tämmöset skabat oli lauantaina Tyrnävällä. Niitähän siis markkinoitiin Tractor Pullig SM-osakilpailuna, mutta kaukana siitä ne kyllä oli. Ilma oli kaunis ku sinne mentiin ja sitä se oli välillä ja lopussakin, mutta kahteen eri otteeseen kisat piti keskeyttää koska satoi vettä...siis tuli niin paljon kuin siitä kuuluisasta esteristä...

1749508.jpg

Ku kisat venyy niin kaljahanat laulaa. Tuossa kuvassa näkyvä lato oli se kaljabaari ja kuten näkyy meidän auto on siis aikalailla vastapäätä (kuvaan autosta)...auton vieressä oli Ursus (se on se kisakone) ja sit kuorma-auto jolla se vehje paikalle tuotiin. Mitä tekivät suomalaiset miehet (myöhemmin naiset)?? kävelivät suoraan (tai no niin suoraan ku kaljabaarin asiakkaat nyt kävelee) sinne kuorma-auton taakse ja KUSIVAT pusikkoon. Että kuule otti päähän ja herne meni(kin) sitten nenään. Me kun traktorin takana pidettiin maja paikaa oli grillia ja lepotuolia. Niin nämä viisaat isänmaan ihmeet tulee siihen niitä pieniä surkeita vehkeitään esittelemään.

Katsottiin penkalta kisoja (ku ei tiennyt milloin ne farmi 3,5tonniset oikein aloittaa, ku aina vaihtu luokkien järjestys) ja huomasin että sinne kuorma-auton lavetin alle vesisadetta suojaan laitetut jakkarat oli päässy käyttöön. Siellä oli 3 isänmaan ihmettä istumassa ja juomassa. Mä olin jo aikasemmin repäissyt fiiatin ohjekirjasta yhden valkoisen puhtaan sivun ja kirjoitin siihen KUSEMINEN KIELLETTY, PERKELE! ja taippasin sen jeesus-teipillä oksiin kiinni. koska mun kamerassa ei riittänyt zoomi, kuvasin pätkän videokameralla että jos ne varastaa ne tuolit niin jää todistus aineistoa. Nyt on suunnaton harmi että en osaa sitä videoo laittaa juutuuppiin, sinne se kuulus. Kaksi istuu ja yks seisoo..seisaallaan oleva näyttää sormella sitä mun lappua...sen jälkeen se rupee pantomiimina esittämään kuinka se kusi lentäs siihen lappuun ku oikein heijaa...hoh hoijaa...

Mä siinä aikani penkalta katsottuani sitä touhua niin otin jalat alleni. Jo se on *piip* *piip* jos ei se *piip* kuseminen siihen meidän grilli paikalle lopu. Yks siitä osas kyllä lähteä housut kintuissa toiseen paikkaan, mutta pari nuorta kaveria rupes vänkää vastaan "onko pakko sit kattoo tännepäin". Ilmoitin kyllä hyvin selvästi että kattominen tekee kipeää ku ei noissa teidän sentin mittasissa vehkeissä ole edes mitään katottavaa, että tuollaista ei kyl kehtais julkisilla paikoilla esitellä, ei edes piemäessä peiton alla.

Mitä muuten tekee lapsi ku sanoo että "älä koske siihen"? tottakai se koskee...no mitä tekee suomalainen mies ku lapussa lukee että kuseminen kielletty? kusee ja lukee ja mitä parasta YHTÄAIKAA. Markku oli kysynyt yheltä minibulleri mieheltä ku se oli lompsinut suoraan meidän grillin taakse, että "missäs teidän leiri on?"...häh, miten niin? "no me tultas sinne teidän leiriin kuselle". Suunniteltiin siinä sit poikein kanssa jo seuraavalle kertaa jotain sähköpaimenlankaa, festari aitaa jne. ennen sitä pitää tyytyä siihen että laitetaan kyltti jossa on mun kuva ja teksti "tänne ei ole kusemista".

Niin no päästiinhän siellä sitten vetämään kilpaa..vain yksi veto koska rata oli niin kuraa ja 70 metrin kohdalla oli suon silmäke. Markus oli kuitenkin hienosti kolmas ja koska Laine jonka kanssa sillä on ollu tasa pisteet niin jäi neljänneksi niin nyt Markus johtaa 2 pisteellä SM-kisassa. Aikasta hieno päivä kaiksesta MÄRKYYDESTÄ huolimatta. Seuraavalla kerralla Kalajoella elokuun alussa.

1749464.jpg
Mihinkään en koske itte...mulla on mekaanikot mukana...niin niin Herra kauluspaita tässä asentaa painoja taakse..ihan itte ;)