Että mua sitten vitutti, ihan suoraan sanottuna, perjantaina kun ilta vuoro alkoi. Töissä oli yks jonka ois saanut hirttää munista. Onneksi se älys lähteä tekemään niin ovia työpaikan virkistäytymis reissulle, jonnekin missä vielä on lunta. No se siitä...

Lauantai aamuna kello löi kuusi ja meidän huushollissa valmistauduttiin lähtöön. Iiro lähti käymään aamukusella ja siita kannettiin tarhaan. a) siellä on TOSI märkää ja kuraista tarhan edessä ja b)se ei ois sinne halunnut mennä muutenkaan, mutta meillähän ei kysellä vaan emäntä määrää. Minä taas valmistauduin näyttelyreissuun Lestijärvelle Mervin ja KOLMEN kultaisennoutajan kanssa. Matka näyttelyyn oli lyhyt, outoa...eikä oltu edes ensimmäisiä, enemmän outoa. Esko Nummijärven kehä alkoi klo 9.00. Se poloinen oli luullut että näyttely on sisänäyttely ja oli aivan paitasilleen. Jenna ja Päivi oli tullut Innon kanssa Innon ensimmäiseen näyttelyyn lestille. Jennaa vähän jänskätti, mutta kasvattaja täti ei esittänyt sille koiraa, oma pitää itte esittää ku on sellaisen itselleen halunnut :) Tuomarilla ei ollut edes mittaa vielä tässä vaiheessa kun Into aloitti Nummijärven kehän. Koiralle papereihin kuitenkin korkeutta 40cm ja sanallinen arvostelu "aivan ylärajoilla oleva"...just...tästä yhdistelmästä ei voi ylikorkeita edes tulla. Jenna esitti Innon hienosti...minä ohjeistin kehän laidalla, "vielä ympäri, vielä ympäri". Eskohan tunnetusti juoksuttaa. Into sai hienosti Erinomaisen (ja Jenna hienon ERI-ruusukkeen), vain yksi toinen uros sai ERIn ja näin päästiin oikein kisaamaan PU-luokassa. Into voitti paras uros luokan ja näin ensimmäinen Serti Renkkotenkon kasvatille, upeaa!

1437954.jpg
Into suunnittelee..

1437960.jpg
Hypotermiasta kärsivä tuomari, Jännityksestä kankea Jenna ja vapaa luonteinen Into beagle

Lyyli lyllerö ex pallero oli ainoa ERIn saanut narttu ja Matti sai tällä kertaa tyytyä VSP ruusukkeeseen. Ois nyt sen verran tuomari odottanut, vaikka päätöksen oli jo tehnytkin, että narttu pääsee kehään asti ennen kuin rupee jakamaan ruusukkeita. Innolle siis myös ROP-titteli ja kasvattajalla kesto hymy :D

1438227.jpg
Juoksemista, juoksemista, juoksemista ja vielä kerran juoksemista ala Matti & Lyyli

Sitten tulikin pitkä päivä Vesannon porukalle. Eivätkä olleet oikein osanneet valmistautua näin pitkään ja kylmään näyttelypäivään, mutta eiköhän tuo menestys lämmitä sen verran.

Minä pääsin vielä pyörähtämään kultsu kehässä kun Mervin pojat oli molemmat ekaa kertaa AVO luokassa. Esitin Kasperin ja se oli lopulta PU-2 ja Oskar PU-2 ja serti. Nita korkkasi veteraani luokan ollen PN-2 v-serti ja ROP-veteraani. ja sitten ryhmä kehä... vitsi että vähän latisti tunnelmaa kun tuomari tuli ja jakoi vain ruusukkeet ja sillä selvä. Muut ryhmät ja loppu skabat otettiin toisessa kehässä ja oikein kuulutuksen kanssa. Harmittaa ku tässä vaiheessa se vasta show-alkaa näyttelyssä niin tuomari latistaa sen noin. No Into oli kuitenkin ryhmässä hienosti RYP-3, suuret onnittelut. Pääsivät vihdoin kotimatkalle palkintoineen!

No ei siinä vielä mitään...juuri kun Into oli saanut ryppi palkinnot niin soi puhelin...Ellin isäntähän se sieltä soitteli. Kysy että onko paha paikka? ei tosiaan, tosi hieno paikka ja tunnelma. Olivat kuulema näyttelysä...ahaa, tästä minä en tiennytkään! Tuomarina Tapani Pukkila...auts, ei mitään havaintoa tästä tuomarista minkälainen on, että kuullostaapa pahalta...Petri sit kysy että no miltäs tämä kuullostaa..Ellli PN1 SERT ja ROP. /-----------------------------------------/ Kasvattajan pitkä hiljaisuus...valehtelet, et voi olla tosissas? Siistiä, Onnittelut! Ryhmäkehiä siellä kuulema odottelevat, aiko ilmoitella miten käy. ja kyllähän se puhelin sieltä sitten soi ku oltiin mekin jo kotimatkalla. "Tää oli ryppi ykkönen ja bis kolmonen" /--------------------------------------/ Siis ihan uskomatonta!!! Kylläpä kasvatit aloittivat näyttelyt sitten huimasti, saman päivän aikana 2xSERT 2xROP RYP-3, RYP-1 ja BIS-3...enhän minä ole edes villeimmissä unissanikaan tällaisesta nähnyt unta.

Vähän meinas olla pääkipeä kun tulin kotiin (Se on normaalia näyttelyn jälkeen), mutta ei tarvinnut edes nappia ottaa niin lähti kipu. Eikä oo kyllä yhtään juhlajuomaakaan otettu, mutta Tampereen teiskossa on kuulema tänä iltana gaala-ilta ja palkintojen jako ja Into kuulema syö siel jo kotona isin housuja joten arki se tulee tämänkin uskomattoman päivän jälkeen, mutta tästä ME nautimme vielä pitkään.

Kotona meillä on yllytys hullu beagle.
Lähdetäänkö pissalle?-video

ja toinen vaan muuten vähän höpsö!
1438440.jpg
"mää nukun nyt täällä puukorissa"