Kirjoitetaan kirjoitetaan...siellä jo ruoka ostoksilla yks hyppi hyllyjen takaa, että "joko oot blogis päivittänyt?"...en vielä, mutta nyt sen teen.

Mistä aloitetaan? varmaan viime viikosta. Mentiin Siitan kanssa Pyhäjärvelle Agility alkeiskurssille (no me nyt jo jotain osataankin, mutta ei oppi ojaan kaada) Marja, Matti ja Tiitukin tuli agiin. Eilen oli sitten vuorossa toinen harjoittelu kerta. Tällä kertaa opeteltiin keppejä. Hip hei, ME osattiin kun vähän muutettiin vain ohjaajan kulkusuuntaan...piti peruuttaa...en kyllä sit vielä tiedä että ku mennään rataa, että missä välissä ja vauhdissa mä käännyn perse meno suuntaan? Jospa sitä opetellaan eka noin päin, että tuo koira älyis mitä niiden tikkujen kanssa on tarkoitus tehdä (iirohan vain nostas jalkaa niihin). On se vaan kumma,,,kyllä ne nämä beagletkin menee sinne minne niitä ohjataan...se että ne sinkoo mihin sun sattuu niin ohjaajassa vika, sinne me niitä ohjataan.

Mä laitan tässä hyvän kuvan Matin ja Tiitun tyylin näytteestä. Tiedän että Marja valitsee sellaisen "onnistuneen" kuvan blogiinsa joten en viiti samaa laittaa ;)

1579216.jpg
Tiitulle tiedoksi, että sitten kun näet kentällä uusia esteitä niin niistä ei kannata tuosta välistä yrittää...ei muuten mahdu enää...

 1579221.jpg
Ja tässä Marja "ohjaa" Siitaa...valitti että on niin nopee...

ME osattiin kepit- Video

Vauhdilla A-este- Video

Ja sitten lopuksi vähän "rataa"- Video

Ensiviikolla en pääse kun on iltavuoro, mutta toivottavasti turpakukkulan sakki menee.

Haapajärven hihhulit Himangalla

Oltiinhan Me näyttelyssäkin viikonloppuna. Marjan kyydille hypättiin Siitan kanssa aamulla. Matti ei tällä kertaa päässyt mukaan, lähettiin ihan akka porukalla. Riitta tuli myös ylivieskasta Viivin kanssa.

1579168.jpg
Beagle parkki...aamulla oli vähän KYLMÄ

1569191.jpg
Nuija ja Tosinuija eli siskokset odottaa vuoroaan kehään

1579177.jpg
Viivi sai Hutikka-Hepulit kaverinaan Spinone-uros

Tuomarina meillä oli Mattin Envall...sellainen vanhanliiton- tuomari.Meinas, että ois pitänyt beaglen seisoa häntä pystyssä...siis silleen että sitä häntää ei kukaan pidä pystyssä? No, täytyy sanoa että Peikonpojan Dollari-Hymy on ainoa beagle jonka olen nähnyt pitävän ihan oma toimisesti häntää pystyssä kehässä. Niin ja beagleä ei saanut räpelöidä eikä hirttää...yritä siinä sitten ku muuhun on tottunut. Arvostelu alkoi...yleisvaikutus Erittäin Hyvä...no just joo, tähän se sitten kaatui, että päänäyttelyn pissis saakin EH:n. Vaan mitä vielä, eihän se tuomari näistä nyky säännöistä oikein ymmärtänyt ja tämä erittäin hyvä tarkoitti vanhaa ykköstä ja sit saatiin SA, eli ERI eli vaaleanpunainen nauha. Pysyi ainakin jännitys loppuun saakka ku ei koskaan tiennyt oliko se nyt EH vai ERI.

Meitähän oli sielä Haapajärvisiä sankoin joukoin...aivan jaloissa pyöri tuttuja. Ja hyvä niin koska siinä vaiheessa kun tulee menestystä niin koiranäyttelyissä ei yleensä hurraa ja onnittele kuin omaiset. En tiedä oltiinko varauduttu tähän menestykseen (ku tuskin nyt niin huonoissa väleissäkään ollaan) ku Haapajärveltä Himangalle ajeli letka autoja...vajailla naisituksilla ja koirilla. Eli jokainen tuli vähän niin kuin omailla kyydeillä. Korhoset oli setterin kanssa, Liisalla setteri ja se £$¤%X## ajokoira, Sirpa venytti Pinku länkkärin ja Anne-siskonsa paikalle, Lappalaisen Juhalla oli bretoni ja norjanharmaa ja olihan niitä...niin mulla tietty kintas.

Pinku pyöri perskarvat hulmuten karvattomien pystykorvien kehässä. Pinku oli tälle kevättä unohtanut tiputtaa talvikarvansa ja oli NIIN komeen näköinen. Arvi tykkäs kovasti ja Pinku oli ROP. Siitapa siitä sitten jatkoi  ja oli kintas kehässä ROP, tuomarin mielestä sillä oli parempi ja täyteläisempi perse kuin uroksella...tosin hetken jo kävi mielessä että tarkoittiko tuomari koiria vai niiden handlereitä?. Liisa kävelyttin Roki ajoikoiran (juu se tuomari vain kävelytti) myös ROPiksi ja Roppi-vetskuksi. Siinä sitten meikäläinenkin suhahteli kitas-koira näyttelyt taluttimen jatkeena kehien väliä. Kun Arvi oli viimein  saanut karvattomien pystykorvien ryhmä kehän arvosteltua ja kun olin huutanut ja hyppinyt ilosta Pinkun voittaessa ryhmän pinkaisin (minä ja pikajuoksu...) ajavien koirien kehään jossa alkoi ryhmä kilpailu myös. Siellä olikin sitten tuttuja vastassa...se iän ikuinen £$¤%X## ajokoira joka sai kunnian olla tänään Roki ja Heinin eestinajokoiran Pimu.

1579197.jpg
Ryhmäkehässä ei sitten isolla perseellä enää pärjätty...nyt varmaan oli sit arvostelu vuorossa se omistajan perse ;)

No se £$¤%X## ajokoirahan se ryhmän sitten voitti...pimu oli toinen ja Siita kolmas. Siitä sitten pika pikaa taas eri kehään katsomaan BIS-veteraanin valitaan...se £$¤%X## ajokoirahan se sen voitti ku muita pappa ja mummu-luokkalaisia ei ollu. Sitten ne kehät jo loppuivatkin...eli saatiin jäädä katsomaan se näyttelyn kauneimman valita siihen samaan kehään. Siellä sit olikin Liisa Rokin kanssa, Sirpa Pinkun kanssa ja joku seisoja. Oli muuten lähellä että sen seisojan tilalla ei ollu Kaisun esittämä karkeakarvainen saksanseisoja, muistaakseni se oli sekä nartuissa että uroksissa PN/PU-2 ja vara-sertit. Noooh...ens kerralla sitten.

1579203.jpg
Ja tässä järjestys...karvaisin oli kaunein !!!

Ihan huippu hauska reissu, vaikka sieltä taas tuli tulijaisiksi muutakin kuin pokaaleja. Naama oli NIIN kipee, ku rupes se aurinkokin paistamaan päivän mittaan.Pimun omistaja oli Himangalla teboililla nähnyt myös julkimon...Andy McGoy:n. Sehän se tästä vielä oiskin puuttunut että se ois samaan aikaan ollu tepsillä ku me ostettiin sieltä matka evästä...

Milloin otetaan uusiksi tytöt?

1579206.jpg
On se vaan nätti, eiks jee?

Viikonloppuna onkin sitten taas menoja...jospa niistä ehtis kirjoitella vähän nopeemmin...