Mitä jäi käteen? No vaikka ja mitä. Paljon työtä ja harmaita hiuksia, mutta myös palkintoja, titteleitä, menesystä ja onnistumisia. Kasvattien omistajat kaikki innostuivat käyttämään  koiriaan näyttelyssä ja jokaiselle tuli serti, osalle useampikin. Tähän asti ainakin jokainen on ollut tyytyväinen hankintaansa. Onhan niitä huonoja päiviä itse kullakin, mutta nuoria koiriahan nämä vasta ovat.

Ilmo kävi kasvattaja tätiä moikkaamassa keminmaassa Beaglejen päänäyttelyssä ja oli mukava huomata, että Esa oli ottanut neuvosta vaarin ja muuttanut ruokinta annosta koiralle. Näytille tuotiin oikein komea nuori beagle uros.Kasvattaja täti antoi mukaan nly taluttimen ja potkun persuuksille, että onnea näyttelykehiin. Ilmo kävi  4 kertaa kehässä, saaden kerran EH:n kera luokkavoiton. Kahdesti PU2 ja varasertin ja kerran ROP, SERT ja RYP-2.

1381194.jpg
On sillä vaan niin vetoava ilme, eiks niin?

Jennan perheessä harrastetaan Innon myötä nyt autourheilun lisäksi myös koiria. Jenna onkin käynyt ahkeasti Innon kanssa mätsäeissä ja oikeissa näyttelyissä. 2x SERT ja ROP ja VSP sijoitukset ja ryhmä sijoitus. Kahdesti myös kansainvälisestä näyttelystä sijoitus Erittäin hyvällä. Kesäkuussa kävivät myös koiraleirillä. Syksyllä Innolle oli ammuttu ensimmäinen jänis. Jatkakaa samaan malliin tänäkin vuonna!

2180138.jpg
Jenna & Into Lapinlahdella näyttelyssä (keskellä)

Iippo se pentueen ADHD on Mariennen kanssa käynyt jo niin pitkälle koulua että ovat jo aivan lukio tasoisia, ja mä ku epäilin että tää pentu pääsee vähintää johonkin tarkkailu luokalle ;). Toko ja agility harhoituksissa heitä näkee viikottain. Mätsäreissä on käyty ja pärjätty...leluja ja ruokaa on kotiin raahattu oikein olan takaa. Samoin mölli agility kisoissa tämä pari starttasi ensimmäisen alkeiskurssin jälkeen. Näyttelystä on myös Serti ja PU-sijoitus kansainvälisestä näyttelystä.

2180261.jpg
Iippo agility radalla

Iinu eli Ellikin kävi näyttelyssä. Heti ensimmäisessä näyttelyssä BIS-3. WOW! ei oo edes emänsä siihen sijoitukseen päässy (ellei oman rodun näyttelyjä lasketa). Mut sit meni seuraava tuomari pelottelemaan Elli polosta ja seuraavat tulokset tulivat kehäkäyttäytymisestä ei rakenteesta. Kyllä se siitä kunhan saatte noi möröt kuriin. Ellikin pääsi vihdoin isännän kanssa metsälle kunhan sarvi päät oli ensin kaadettu. Ja tulihan se odotettu kaato kuvakin sieltä. Onnittelut ja  jatkoja ensivuodelle!!

2180297.jpg
Ellin ensimmäinen

Mitäs me muut. Iiro pääsi edellisvuoden marraskuussa palleistaa joten sen kanssa ei oo kuljettu missään "virallisissa". Keäspäivillä se oli matkassa näyttämässä mallia miten niitä makkaroita makkaran syönnin nopeus kisassa syödään. Iiro on pysyny ihan hyvässä kunnossa. Ikä tietty näkyy mm. aamu kankeutena ja siinä että aina se ei tiedä oliko se menossa vai tulossa. Lenkillä se käy ahkeraan (sitä mukaan ku emännän rakot kantapäissä antavat myöten). Metsäpäiviäkin on jokunen tälle syksyä, mutta pahasti näyttää että tämä harrastus on nyt tässä taloudessa aika jäässä, nyt ja miten kauan lie tulevaisuudessa? Iirolle toivon pitkää ikää ja terveyttä. Se on mun ensimmäinen "oikea" oma koira ja sillä on suuri paikka mun sydämmessä ku mitataan rakkautta omaan lemmikkiin ja koira ystävään. Se on niin viisas koira, puhetta vailla. Sen luonne on täysi kymppi ja toivon että saan vielä joskus tuollaisella luonteella vartustetun beaglen, tai edes jonku muun rotuisen.

2180338.jpg
Iiro kesäpäivillä, neuvoo nuorempiaan...

ja Siita, tuo meidän tytön hupakko.Oma paikkansa silläkin on tässä laumassa ja meidän sydämmissä. Vaikka rakkaus on välillä siihen ollutkin koetuksella, on se kuitenkin meidän "vinttuvakoiva" (älä kysy enempää, heh). Omalla tapaa sekin on persoona, niin kuin me kaikki. Maaliskuussa se otti ja voitti (miks näin hyvää tuuria ei oo mulla oikeassa lottoarvonnassa) rodun päänäyttelyn keminmaassa,skandaalin kera tottakai ku emäntä oli leikannut sen häntää aikaisemmin alkuvuonna ja jättänyt sen nyt sitten siistimättä. No kukaan ei ole täydellinen ja minä olen elävä esimerkki siitä ;) Siita kävi tänä vuonna muutenkin näyttelyssä hyvällä menestyksellä, parasnarttu 3 sijoitusta huonompaa ei tullu. Mutta...näyttelyt jäävät meiltä nyt tältä erää, palaamme kehiin mahdollisesti sitten kun veteraani ikä tulee täyteen. Totaali kyllästyminen vaivaa emäntää, varsinkin kun Siitan kanssa näyttelypaikoilla oleminen on alkanut käydä raskaaksi. Se on ruvennu nyt ihan alvariinsa käymään kiinni toisiin koiriin.

Luonnetestissä kävimme sen kanssa keväällä ja sai se olla ensimmäinen beagle suomessa joka on hylätty luonnetestissä (ainahan me ollaan kärkipäässä totuttu olemaankin, heh). Pari vuotiaana tää ois ollu mulle ehkä yllätys, mutta nyt se ei suurena yllätyksenä tullut. Tuomari sanoikin palaute osiossa että "sillä karkaa ajatus työmaalta", voi miten oikeassa se tuomari olikin.

Lonkkakuvissa käytin sen myös ja sieltä tuli taas melkein priima tulosta, B/A. Toivon näkeväni omia kasvattejani ensivuonna myös lonkkakuvissa, olen luvannut maksaa osan kuvausmaksusta.

1384218.jpg
Vaatimaton päänäyttely voittaja v.2008

1724067.jpg
Lupa nukkua...sängyssä...taas...

Markus aloitti uuden harrastuksen...tai no vanha harrastus, mutta eri vinkkelistä. Eli Tractor Pulling harrastuksen. Koko syksyn ja talven traktori hallissa paloi puolille öin asti valot ku pojat purkivat, uusivat ja laittoivat  Ursusta kisa kuntoon. Mun nyt on tästä asiasta turha mitään syvällistä kirjoittaa ku en näistä koneista lopen samalla tapaa ymmärrä kuin esim. koirista. Kaikki muut kisat paitsi tää viimein osakilpailu tuli itsekkin kierrettyä. Hyvinhän tuo "harjoitteli" ensimmäisen kauden, ku lopen suomenmestaruuden voitti, 11.kertaa enemmin kyseistä luokkaa on vienyt yks ja sama nimi, nyt se nimi vaihtui. Mukavaa on ollu kiertää kisoissa mukana. Mullakin on sen verran kilpailu verissä, että tällaiset kilpailut on vaan mukavaa vaihtelua koiranäyttelyihin. Vetokisat tietty eroaa näyttelyistä siinä mielessä, että siinä paras aina voittaa, ei se joka miellyttää tuomaria ;) Uutta kautta odotellessa...varsinkin niitä kisapäiviä :=)


2180488.jpg
Suomenmestari vuosimallia 2008!

no, vielä tästä puuuttuu allekirjoittanut. Mitäs minä...parissa näyttelyssä kävin kevään ja kesän aikana kehäsihteerin hommissa. Oma näyttely meillä oli elokuussa järjestettävänä. Taas suoriuduttiin siitä vallan mainiosti, hyvä me (tytöt). Väkeä ei ollu pilvin pimein, (töissä, muuten kyllä ) mutta ne vähäisetkin mitkä oli niin suuret kiitotokset...lisää koitoksia on luvassa tämän saralta vuonna 2009, 2010...katotaan jos maltetaan pitää välivuotta ku vauhtiin ollaan päästy, hih.

Niin ja sehän pitää mainita, että mä leikkasin KOKO kesän nurmikkoa, en työkseni niin että olisin rahaa siitä saanu, mutta työkseni töiden ohessa.Kiitos meidän pienviljelijän ja apupaskan mitä levitti pihalle keväällä (grrrr). Töissä sain olla tammikuusta melkein marraskuunloppuun. Tällä kertaa tein ovia. Kiva duuni oli, mutta piru ku ne tämän laman ihan väkisten tekivät tänne suomeen (ja muualle maailmaan) niin tämä pesti loppui.  Tällähetkellä ollaan kotona ja hakupaperit on kuitenkin vetämässä, mutta niin taitaa olla monella muullakin.

Ajokokeissa tuli muutaman kerran  käytyä tuomaroimassa, lohkossa asti. Jatketaan ensi syksynä tätä...

Loppu syksystä aloitin projektin "kadonneiden kurvien metsästys"...tulosta on jo jonkin verran tullut, mutta kurvit on edelleen hukassa, mutta metsästys jatkuu...vesijuoksemassa aloin käymään. Se on turvallista, verrattuna normaaliin juoksuun kera tämän ruhon :)

Vuoden 2009 tavoitteita ja suunnitelmia

- osallistua koetoimitsija kurssille
- oman näyttelyn järjestelyt ja niissä onnistuminen
- syksyn lohkon kokeen järjestelyt
- käydä muutamassa näyttelyssä kehäsihteerinä
- samoin osallistua ajokokeisiin tuomarina
- tehdä kevällä ja kesällä Siitalle verijälki harjoituksia (kati muistat kai mitä lupasit :D)
- jatkaa järjestötoimintaa
- kannustaa kasvatteja eri harratusmuodoissa
- en ilmoita Siitaa näyttelyihin

ei koira aiheisia harrastuksia tai aiheita...
- käydä suihkussa omassa kodissa (eli saada toi yläkerta valmiiksi)
- jatkaa ja onnistua ruumiinrakenne projektissa
- jatkaa tiellä kävely ja vesijuoksu harrastusta
- käydä kokeilemassa ratsastusta villinlännen tyyliin
- osallistua Markuksen tracktor pulling harrastukseen samalla panoksella kuin kaudella 2008.Erittäin hyvää vuotta 2009  Ystäville, tuttaville ja kaikille jotka käytte blogiani lukemassa. (mutta ette kirjoita kommentteja, perskule!!) Toivoisin että kirjoittaisitte kommentteja viesti kenttään. Tiedän että en ole täällä yksin...mä lopetan tämän blogi kirjoittelun jos niitä kommentteja ei ala tulla ;)